Laten we samen een innovatie starten!

Aan de slag met innovatie; dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Ben jij op zoek naar een manier om innovatie te integreren in jouw organisatie, heb je een uitdagend vraagstuk dat je op een nieuwe manier wilt oplossen of wil je ‘gewoon’ aan de slag met innovatie? Laten we onze krachten bundelen en samen aan de slag gaan om de mooiste innovaties te realiseren!

Neem contact op!

Scroll omlaag

Ons Aanbod

Een innovatief idee ontwikkelen is een uitdaging en niet zomaar iets wat ‘even’ gedaan wordt. Een passend traject is hierbij de leidraad die zal zorgen succes; variërend van intern succes en het werken als een team tot het ontwikkelen van succes binnen een écht innovatief idee! SAMEN EEN biedt alle handvatten die nodig zijn om een innovatie-traject in gang te zetten. Maar, er is meer dan alleen innovatie! Want wat als het idee bedacht is, maar de uitvoering achter blijft? De projectbegeleiding is immers net zo belangrijk om het traject tot een succesvol einde te brengen.

Als facilitator begeleidt, adviseert en stimuleert SAMEN EEN niet alleen het innovatie-traject én waar nodig de projectbegeleiding. Zo kunt u met uw team focussen op wat echt belangrijk is in uw organisatie om innovatief te kunnen zijn; nieuwe ideeën bedenken!

Van innovatief idee tot uitvoering; SAMEN EEN zorgt voor een passende, en succesvolle, aanpak. Zo wordt innovatief denken en werken toegankelijk voor iedereen, óók als u geen eigen R&D afdeling in huis heeft!


Innovatie-traject

Een innovatietraject bij SAMEN EEN begint altijd met een uitdaging of vraagstuk. Welke vraag moet op een innovatieve manier beantwoord worden? Middels diverse methodieken zoals de VOORT-methode, Design Thinking of Service Design wordt het traject vormgegeven en gaat een éigen innovatie-team aan de slag.

Het innovatie-team wordt gevormd door eigen medewerkers van uw organisatie. Geen externe partijen, maar eigen, interne kennis! Het team weerspiegelt de organisatie. Afhankelijk van de uitdaging worden collega’s uit alle lagen van de organisatie betrokken. Samen met het team gaat SAMEN EEN aan de slag om de werkmethode vorm te geven. Gebaseerd op het gestelde doel wordt de juiste aanpak geformuleerd en uitgestippeld. De weg naar innovatie wordt ingeslagen!

Een brainstorm, het ontwikkelen van concepten, pitchen, presenteren, reviewen en vooral creatief denken; uw innovatie-team komt het allemaal tegen op de weg naar innovatie.

Wilt u graag meer weten over hoe een innovatietraject in uw organisatie kan zorgen voor een brede scope en écht out-of-the-box denken? SAMEN EEN voorziet u graag vrijblijvend van advies om te kijken wat bij u en uw uitdaging matcht.

Ik wil op weg naar een innovatie!

Projectbegeleiding

Het (innovatieve) idee ligt er, de mogelijkheden, de middelen én de mensen zijn er, maar de uitvoering ontbreekt nog. Aan de slag gaan met de uitvoering van een innovatief idee leidt ook weer tot vele uitdagingen en is een waar project! Een externe meedenker kan hierbij van grote toegevoegde waarde zijn, simpelweg om het overzicht te behouden en uw team aan te sturen. SAMEN EEN neemt de rol van externe partner op zich indien dit gewenst is, en zorgt voor een optimale uitvoering.

In overleg wordt het juiste projectteam samengesteld, krijgt ieder een eigen (of gezamenlijk) werkdomein en worden de lijnen uitgezet. Als projectbegeleider zal SAMEN EEN niet actief meewerken in de uitvoering, maar vooral het helikopter-view behouden, adviseren, begeleiden en sturen. Daarnaast worden ook de juiste lijnen én connecties ingezet om een succesvol project te realiseren. Puttend vanuit een groot netwerk in de innovatieve wereld kan SAMEN EEN connecties aandragen die in het traject van waarde kunnen zijn.

Van planning tot budgetbewaking, van sturing tot contact en kwaliteitscontrole; SAMEN EEN neemt de rol van projectbegeleider op zich zonder uw eigen innovatie- en projectteam hierin te beperken!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van projectbegeleiding binnen uw organisatie? Of heeft u al lange tijd een innovatief idee op de plank liggen maar komt die uitvoering er maar niet van? SAMEN EEN denkt graag met u mee!
Aan de slag met mijn innovatieve idee!